Veiligheidskleding

Veiligheid op het werk is voor ieder beroep essentieel, vooral wanneer het gaat om functies in bijvoorbeeld de chemische industrie of beroepen waarbij blootstelling aan hitte en vlammen centraal staat. Door in die branches de juiste veiligheidskleding te dragen worden veiligheidsrisico’s beperkt. Veiligheidskleding beschermt tegen hitte en vlammen of juist hele koele omstandigheden, vloeibare chemicaliën, thermische gevaren van een elektrische vlamboog, bij lassen en verwante werkzaamheden etc.

Anti-statische kleding

Anti-statische kleding bevat geleidende vezels die statische elektriciteit veilig afvoert. Het wordt o.a. gedragen in petrochemische, voedselverwerkende en elektronica- industrie.

Anti-statische kleding

Vlamvertragende kleding

Vlamvertragende kleding bieden bescherming tegen hitte, vlammen, las- en verwante werkzaamheden. De kleding wordt voornamelijk gedragen door lassers, brandweer, en de offshore sector.

Vlamvertragende kleding

Cleanroom

In een cleanroom mag werkkleding geen vezels of deeltjes afgeven. Voor cleanrooms gelden dan ook speciale kledingeisen. Cleanroomkleding is gemaakt van synthetische (naadloze) vezels. 

Cleanroom