terugterug naar winkelwagen

Belastingvoorschrift bedrijfskleding

Het is mogelijk om bedrijfskleding en werkschoenen onbelast te vergoeden, verstrekken of ter beschikking te stellen aan het personeel. Dit geldt ook voor een vergoeding voor het wassen van de kleding. De kleding en/of werkschoenen is 100% aftrekbaar wanneer het voldoet aan minimaal één van fiscale voorwaarden van de Belastingdienst.

Verschil tussen bedrijfskleding en werkkleding

Er is een verschil tussen werk- en bedrijfskleding. Werkkleding is kleding en PBM’s die alleen voor het werk gebruikt worden. Denk hierbij aan uniformen, overalls, helmen en veiligheidsschoenen. Wanneer het duidelijk is dat het gaat om werkkleding/-artikelen, hoeven deze niet te worden voorzien van een logo en zijn de artikelen 100% aftrekbaar.

Onder bedrijfskleding vallen kledingstukken zoals truien, vesten, jassen, overhemden, broeken etc. Deze kleding kan buiten het werk gedragen worden en moeten daarom wél worden voorzien van een logo.

Fiscale voorwaarden Belastingdienst

Werk- en/of bedrijfskleding is alleen 100% aftrekbaar als het voldoet aan één van onderstaande voorwaarden van de Belastingdienst.

  • De werkkleding wordt uitsluitend gedragen in het kader van de onderneming/organisatie. Dit moet blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding, zoals een uniform, labjas of overall.
  • De werk-/bedrijfskleding (elk item) moet voorzien zijn van een beeldmerk/logo met een oppervlakte van minimaal 70 cm² en moet verwijzen naar de onderneming/organisatie. De oppervlakte kan berekend worden met een denkbeeldige driehoek om de uiterste punten van het logo.
  • Het logo/beeldmerk moet aan de buitenzijde van de kleding bevestigd zijn. Het maakt hierbij niet uit hoe dit gedaan wordt, zolang het logo maar goed en duidelijk zichtbaar is.
  • De werk-/bedrijfskleding verlaat het bedrijf nooit, ook niet om thuis gewassen te worden. Wanneer dit aangetoond kan worden door bijv. een kleedruimte voor personeel waar ook de kleding bewaard kan blijven, hoeft op het kledingstuk geen logo gezet te worden.
  • De kleding en/of veiligheidsschoenen worden verstrekt omdat de Arbeidsomstandighedenwet dit voorschrijft.