Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek dat toepasbaar is op bijna alle materiaalsoorten, waaronder textiel. Met deze druktechniek wordt een afbeelding, logo, patroon of ander beeldmerk op het gewenste oppervlak gedrukt. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van een fijn geweven zeef, vandaar de naam zeefdruk. Op deze zeef wordt een stencil/sjabloon van de afbeelding/het beeldmerk aangebracht. Tijdens het proces wordt er aan de bovenkant van de zeef inkt aangebracht dat door middel van een rakel verspreid wordt over de zeef. De inkt komt alleen door de open gebieden van het stencil/sjabloon op het oppervlak.

Wat is zeefdruk?

Wanneer er bij ons grote aantallen kleding of ander soort textiel bedrukt moeten worden, adviseren wij zeefdruk. Zeefdruk is een veelgebruikte druktechniek voor onder andere textiel. Denk hierbij aan petten, tassen, T-shirts, truien, sloven etc. Er zijn met zeefdruk oneindig veel mogelijkheden in kleuren, vormen en afmetingen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de kleur, maar ook het model van het oppervlak waarop bedrukt moet worden.  Wij adviseren zeefdruk bij het bedrukken vanaf minimaal 50 stuks.

Voordelen zeefdruk

Deze druktechniek kent voor textiel veel voordelen:

  • De inkt heeft een hoge kleurdekking, zelfs op donkere en gekleurde stoffen.
  • De afdrukken hebben een lange levensduur, doordat zij goed bestand zijn tegen slijtage.
  • Zeefdruk kent een hoge kleurechtheid.
  • Er kunnen grote afdrukken gemaakt worden (uiteraard hangt dit ook af van het materiaal waarop dit gedrukt moet worden).
  • Met automatische zeefdruk kunnen meerdere kleuren tegelijk gedrukt worden.