Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op per e-mail of telefoon of breng een bezoekje aan onze showroom. Wij helpen je graag verder.

Hoe moet ik mijn logo/beeldmerk bij jullie aanleveren?

Om goede kwaliteit bedrukking of borduring te kunnen leveren, vragen wij om het logo of ander beeldmerk als vectorbestand bij ons aan te leveren. Het logo kan gestuurd worden naar info@lindenbedrijfskleding.nl. Meer informatie over het aanleveren van logo’s vind je onder Aanleveren van logo’s.

Kan ik zelf gekochte kleding bij jullie laten bedrukken?

Helaas is het niet mogelijk om zelf gekochte kleding bij ons te laten bedrukken. Dit heeft te maken met de garantie op de kleding en bedrukking die wij dan niet meer kunnen garanderen.

Kan ik als particulier bij jullie kopen?

Uiteraard is het mogelijk om bij ons als particulier bedrijfskleding en/of werkschoenen bij ons aan te schaffen. Wij staan voor iedereen klaar, van particulier, ZZP’er en kleine bedrijven tot grote organisaties.

Verkopen jullie ook artikelen per stuk of geldt er een minimale afname?

Wij hanteren geen minimale afname bij bedrijfskleding, werkschoenen en PBM’s. Het is dan ook mogelijk om maar één artikel bij ons af te nemen.

Vanaf hoeveel stuks kan ik mijn kleding bij jullie laten personaliseren (bedrukken/borduren)?

De kleding die je bij ons aanschaft kan je ook bij ons laten personaliseren d.m.v. bedrukking of borduring met jouw logo of ander beeldmerk. Zowel bedrukken als borduren kan al vanaf 1 stuk. Wanneer er meer dan 8 artikelen bedrukt moeten worden of het logo bestaat uit meerdere kleuren, moeten er minimaal 15 emblemen afgenomen worden.

Kan ik bij jullie online bestellen?

Onze webshop werkt op offerte basis. Heb jij een product gezien dat je graag zou willen hebben? Plaats het gewenste product in jouw winkelmandje en vraag een offerte aan, dan kunnen wij jou een passend aanbod doen.

Wil je direct bestellen? Dit kan ook via een offerteaanvraag, het contactformulier op onze website of stuur een e-mail naar info@lindenbedrijfskleding.nl.

Kan ik gekochte artikelen bij jullie retourneren of ruilen?

Het is mogelijk om gekochte artikelen bij ons te retourneren of te ruilen. Alleen ongedragen artikelen kunnen in de originele verpakking binnen 14 dagen bij ons geretourneerd worden. De artikelen kunnen bij ons in Soest afgegeven worden of op eigen kosten per pakketpost opgestuurd worden. Voordat de artikelen retour komen, graag eerst ons verkoopteam hiervan per e-mail of telefonisch op de hoogte stellen, zodat wij jouw retouren goed kunnen verwerken.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wij kunnen helaas geen vaste levertijd aangeven. Dit hangt af van de levertijd vanuit de leverancier, maar ook of de artikelen gepersonaliseerd of eventueel vermaakt moeten worden.

Hoe vindt de levering van mijn bestelling plaats?

Er zijn bij ons drie manieren om jouw bestelling in ontvangst te kunnen nemen, namelijk door de bestelling bij ons op te halen, door ons te laten bezorgen of bezorging via DHL zakelijk. Kijk voor meer informatie over verzendkosten en welke opties voor jou mogelijk zijn bij Verzenden, bezorgen en afhalen.

Wat houden de veiligheidsnormen voor werkschoenen in?

Veiligheidsschoenen moeten aan allerlei eisen voldoen, zodat jij in elke werkomstandheid veilig jouw werk uit kunt oefenen. Maar niet elke veiligheidsschoen is geschikt voor elk beroep. Onder Veiligheidsnormen werkschoenen vind je alle informatie die jij moet weten om de juiste werkschoen te kiezen.